კარტოფილს ტაფაში აღარ ვწვავ, რაც ეს რეცეპტი ვისწავლე. უგემრიელესი გამოდის. აი რეცეპტი

by maia

ადრე, თუ ვინმე მეტყოდა, რომ კარტოფილის კერძი განცვიფრებაში მომიყვანდა, ნამდვილად არ დავიჯერებდი. ეს ხელმისაწვდომი ბოსტნეული ყველა სამზარეულოში სხვადასხვა სახით მზადდება – შემწვარი, მოხარშული, მოშუშული, გამომცხვარი, შიგთავსის სახით. მაგრამ ასეთი, ალბათ, არავის გაუსინჯავს.

კარტოფილი პორტუგალიურად, როზმარინითა და ზეითუნის ზეთით, უგემრიელესია. პორტუგალიის რესტორნებში მას სთავაზობენ ხორცთან ან თევზთან ერთად. თუმცა, სიმართლე რომ ითქვას, ეს კერძი დამოუკიდებლადაც უგემრიელესია.

ინგრედიენტები

  • 8 ცალი კარტოფილი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 30 გ კარაქი
  • 40 მლ ზეითუნის ზეთი
  • ორი ჩაის კოვზი როზმარინი
  • ზღვის მარილი – გემოვნებით

მომზადება

1. აიღეთ 8 კარტოფილი და კარგად გარეცხეთ. მოხარშეთ ბოლქვები წყალში, შემდეგ გადადეთ და გააციეთ.

2. ახლა თითოეულ კარტოფილს ზემოდან დააწექით კოვზით. ის უნდა გაიბზაროს, მაგრამ არ უნდა დაიშალოს.

3. შეარჩიეთ ფორმა, რომელშიც გამოაცხობთ კარტოფილს. ჩაასხით მასში ზეითუნის ზეთი. ნიორი დაჭერით ფირფიტების სახით და თანაბრად გადაანაწილეთ საცხობის ფსკერზე.

4. ჩააწყეთ კარტოფილი ფორმაში, განახეთქი ნაწილით მაღლა. ბოლქვები ერთმანეთთან მჭიდროდ უნდა იყოს. მოაყარეთ მას როზმარილი და მსხვილი ზღვის მარილი.

5. დაჭერით კარაქი კუბებად, დაადეთ 1-2 კუბი თითოეულ კარტოფილს, ზემოდან მოასხით ცოტა ზეითუნის ზეთი (სურვილის მიხედვით).

6. ღუმელი გააცხელეთ 180-200 გრადუსზე, შედგით კარტოფილი. ის უნდა შეიბრაწოს.

ორიგინალური რეცეპტის თანახმად, უკეთესია ახალი კარტოფილის გამოყენება, მაგრამ შეგიძლიათ ის მოამზადოთ, რაც გაქვთ. ყველა ბოლქვი რომ თავიდან მოიხარშოს და შემდეგ თანაბრად გამოცხვეს, შეარჩიეთ დაახლოებით ერთი ზომის კარტოფილები. თუ სახლში გაქვთ ახალი ბოსტნეული ან შემწვარი სოკო, პორტუგალიურ კარტოფილთან ერთად, ისინი სრულყოფილებას შექმნის.

გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს!