“ჯანჯაფილი უფრო ძლიერია, ვიდრე იბუპროფენი: სწრაფად აქრობს ტკივილს სახსრებში, კურნავს გასტრიტს და წყლულს”

ბოლო დროს ჯანჯაფილი უდიდესი პოპულარობით სარგებლობს, როგორც კვებით, ასევე სამკურნალო ინდუსტრიაში. რამ გამოიწვია ამ მცენარის ფესვების მიმართ მსგავსი ინტერესი?

ჯადოსნური მცენარის სამშობლოდ ინდოეთს მიიჩნევენ, რადგანაც სწორედ ამ ქვეყნის უძველეს წყაროებშია მოხსენიებული ჯანჯაფილი, როგორც უნივერსალური სამკურნალო საშუალება.

ჯანჯაფილის მიღება სამკურნალო მიზნებით

ჯანჯაფილი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ვირუსული დააავდებების და გაციების დროს აუცილებელია. გრიპის პირველივე ნიშნებისას დალიეთ ცხელი ჩაი ჯანჯაფილითა და თაფლით და გამოჯანმრთელების პროცესიც უმალ დაიწყება.

ორგანიზმის იმუნურ სისტემას თავარ არ შეუძლია მსგავს დატვირთვას გაუმკლავდეს, ასე რომ ჯანჯაფილის ფესვის ჩაი მნიშვნელოვნად შეუმსუბუქებს მუშაობას ადამიანის იმუნიტეტს.

ოსტეოართროზის დროს. სახსრებში ტკივილი საოცრად შემსუბუქდება.

ხერხემლის დაავადებების დროს. რევმაატიზმს ჯანჯაფილის ნაყენის აბაზანები შველის. ასევე ჯანჯაფილის აბაზანებს ნერვული გადატვირთვის დროსაც უნიშნავენ.

ჯანჯაფილის ფხვნილსა და ნაყენს შინაგანად, კუჭ-ნაწლავის დაავადებების დროს იყენებენ. მაგალითად, გასტრიტის დროს. პროდუქტი შველის ვირუსულ ჰეპატიტსა და დიზენტერიასაც.

სტომატოლოგიაში ჯანჯაფილს იყენებენ როგორც ტივილგამაყუჩებელ საშუალებას. ჯანჯაფილი ერთადერთი საკვები დანამატია, რომელსაც ჭამის შემდეგ უწევენ რეკომენდაციას. ანსეპტიკური დანიშნულების გამო ეთერული ზეთი აჯანსაღებს პურუს ღრუს და გვერდით ეფექტებს არ იწვევს.

ჯანჯაფილის დაღეჭვის დროს ნერწყვის ფერმენტები ანტიოქსიდანტებით ჯერდება. მსგავსი სახით კუჭში მოხვედრა გასტრიტისგან და წყლულისგან დაგიცავთ.

გინეკოლოგიაში ჯანჯაფილის ფესვზე მომზადებული წამალი უნაყოფობას, მიომებს და საშვილოსნოს კიბოსაც კი კურნავს.

ჯანჯაფილის ქიმიური შემადგენლობა ცალკე მოსახსენიებელია: კალიუმი, მაგნიუმი, მარგანეცი, სპილენძი, თუთია, რკინა, ფოსფორი, ამინომჟავები, ვიტამინები B და C და ეთერული ზეთები ამ საოცარ ფესვებს სამკურნალო თვისებებით აჯერებენ. ჯანჯაფილში შემავალი ყველა ელემენტი ცალ-ცალკე რომ განვიხილოთ, მივალთ დასკვნამდე, რომ ჯანჯაფილი – ეს ნამდვილი პანაცეაა!