ყოველდღე უზმოზე სელის მარცვლებს ვღეჭავ და წყალს ვსვამ. მინდა მოგიყვეთ დაწვრილებით.

უკვე ბევრი წელია რაც ცოტაოდენ სელის მარცვლებს დილაობით ერთი მიზეზით ვსვამ, რომ მყარი ჯანმრთელობა მქონდეს. არც მახსოვს, ბოლოს როდის მომიწია ექიმთან მისვლა. ყველაფერი ამ პროდუქტის დამსახურებაა, რომლის საოცარ თვისებებზეც ბებიაჩემისგან გავიგე, მან კი თავისი ბებიისგან.

როგორ გამოვიყენოთ სელის მარცვლები

ის სავსეა სასარგებლო მიკროელემენტებით. მათში ბევრი კალციუმი, მაგნიუმი, კალიუმი, ფოსფორი, რკინა, ნატრიუმი და თაფლია.

ვიტამინების ჩამონათვალში ასევე გვაოცებს: A, В1, В2, В3, В6, В9, C, E. სელში ისეთი უჯრედების წყალობით, როგორებიცაა ომეგა 3,6,9 და ამინომჟავები, ის ორგანიზმის ყველა სისტემაზე დადებითად აისახება. მაგრამ, ყველაზე საასრგებლო მისი უზმოზე მირთმევაა.

მას, ვისაც გახდომა სურს, საკმარისია ჩაის კოვზი სელი დაღეჭოს და მას ჭქა წყალი მიაყოლოს.

ის კუჭში მოხვედრისას შიმშილის გრძნობას აქრობს, ამიტომაც ჭამის სურვილი გეკარგებათ. სელი ორგანიზმიდან ზედმეტ სითხეს და ტოქსინებს გამოდევნის, რაც ზედმეტი კილოგრამების მოცილებაში დამატებით დაგეხმარებათ.

რას კურნავს სელის მარცვლები? თმას, კანს, ფრჩხილებს. თმა უფრო გლუვი და დამყოლი ხდება, ფრჩხილები მყარი და მბრწყინავი, კანი ახალგაზრდავდება.
მასში შემავალი კომპონენტები სისხლის მუშაობას არეგულირებენ, პოტენციას ამაღლებენ, მეხსიერებას აუმჯობესებენ და კიბოს ზოგიერთი ფორმის გავრცელებას ხელს უშლიან.

სელის მარცვლები ზოგადად მთლიან მდგომარეობაში გამოიყენება. მისგანა სევე აკეთებენ ნაყენსა და მკვებავ ფაფებს. დიეტოლოგები გვირჩევენ ნედლ მდგომარეობაში თაფლთან ან ჯემთან ერთად მივირთვათ.

მაგრამ, სჯობს ნუ გადააჭარბებთ და დღეში 2 სუფრის კოვზზე მეტს ნუ მიირთმევთ.

ფრთხილად იყავით ორსული ქალბატონები და კუჭის დაავადებების მქონე პირები.