ჩვენი ოჯახის ექიმის ცოლი სტუმრებს მუდამ ამ სასარგებლო სასუსნავს სთავაზობს – ახლა მე ვაცხობ ხახვს მთელი ოჯახისთვის

ყველამ მშვენივრად იცის ბოსტნეულის და ნედლი მწვანილის სარგებლიანობის შესახებ. მაგრამ არის ერთი პროდუქტი, რომელიც გამომცხვარ ფორმაში გაცილებით სასარგებლოა, ვიდრე ბუნებრივში და ეს კარტოფილი არაა, ეს ხახვია. ის საკმაოდ ძვირფასია ორგანიზმისთვის, მიუხედავად იმისა, რომ ბევრს სუნის გამო არ უყვარს. ღუმელში მოთავსებისას ხახვის თვისებები მნიშვნელოვნად ძლიერდება.

ყველაზე სასიამოვნოა ის, რომ მსგავსი სასუსნავი არამხოლოდ სასარგებლო, არამედ გემრიელიცაა.

როგორ გამოვაცხოთ ხახვი ღუმელში

განსხვავება იმაშია, რომ გამომცხვარ ხახვს პიკანტური ფემო აქვს და პირის ღრუში არასასიამოვნო სურნელს საერთოდ არ ტოვებს. ამიტომ უშიშრად შეგიძლიათ მიირთვათ მაშინაც კი თუ პაემანზე ან შეხვედრაზე მიდიხართ. მაქსიმუმალური სარგებლის მისაღებად, სწორად უნდა მოამზადოთ.

გამოაცხვეთ ხახვი თავისი ქერქით 100-150 გრადუს ტემპერატურაზე 15-30 წუთით. ჯანმრთელობაზე უკეთესი მოქმედებისთვის  საშუალო სიდიდის ხახვის ნახევარი უზმოზე მიირთვით, მეორე ნახევარი კი დაძინებამდე 2-3საათით ადრე. ასევე, ის გამოგადგებათ თევზისა და ხორცის კერძების გარნირისთვის.

გამომხცვარი ხახვის სასარგებლო თვისებები

  1. გამომცხვარი ხახვი სისხლში შაქრის მდგომარეობას არეგულირებს. მას დიაბეტით დაავადებულებს ურჩევენ, რათა ორგანიზმში ნორმალური ფუნქციონირება შენარჩუნდეს.
  2. აუცილებელია ის უფრო ხშირად გამოიყენოთ, განსაკუთრებით მათ, ვისაც სისხლთან პრობლემები აქვს. ინფარქტისა და ინსულტის შემდეგ, ექიმები გამომცხვარი ხახვის მირთმევას ყოველდღიურად გვირჩევენ. ის სისხლძარღვებს ასუფთავებს.
  3. სისხლის მოძრაობას არეგულირებს, ასევე ადვილად გადასატანი ხდება შაკიკი.
  4. გამომცხვარი ხახვის გამოყენება არამხოლოდ საჭმელად, არამედ კრემის სახითაც შეგიძლიათ. შექმენით ფაფა მისგან და დაიდეთ ჭრილობებსა და სიწითლეზე, რათა ქსოვილის განახლების პროცესი დაჩქარდეს.
  5. მსგავსი ხახვის კომპრესები კარგი ანტიბაქტერიული საშუალებებია.

რეგულარული გამოყენებისას გამომცხვარ ხახვს ბევრი დაავადების მორჩენა შეუძლია და პროფილაქტიკური ზემოქმედება აქვს.